Bolig og byggeriBolig og byggeri

Skorstensfejning

Regler og retningslinjer for skorstensfejning.

Hvis du flytter ind i et hus med skorsten, skal du sørge for at være tilmeldt en skorstensfejerordning.

Ved opsætning og nedrivning af skorsten skal du anmelde det til skorstensfejermesteren.

Kontakt til skorstensfejer

Solrød Kommune har indgået aftale med skorstensfejermester Keld Thorstensen, som kan træffes i alle dagtimerne på hverdage på telefon 46 18 82 00.

På skorstensfejerens hjemmeside kan du digitalt bestille et eftersyn af din skorsten. Her kan du også få svar på spørgsmål om fx krav til højde på skorstene, afstandskrav og brændeovne.

Se skorstensfejerens hjemmeside her

Betaling for skorstensfejning

Du betaler for din skorstensfejning direkte til skorstensfejermesteren.

Frit valg ordning

Der er frit valg til hvilken skorstensfejer du ønsker at bruge. På skorstensfejerlaugets hjemmside kan du finde kontakt oplysninger, http://www.skorstensfejerlauget.dk/kontakt/

Skifter du skorstensfejer, skal du som ejer skriftligt underrette Solrød Kommune på teknisk@solrod.dk og Solrød Kommunes skorstensfejermester.

I 2016 var skorstensfejeropgaven i udbud

Efter vedtagelse i Byrådet, var skorstensfejeropgaven i udbud i efteråret 2016.

Der er pr. 1. januar 2017 indgået kontrakt med skorstensfejermester Keld Thorstensen, som i forvejen varetog opgaven. Det betyder, at skorstensfejningen forsætter uændret, og du derfor ikke skal foretage dig noget i forhold til valg af skorstensfejer.

Hidtil er opkrævningen af gebyr for skorstensfejningen sket sammen med opkrævning af ejendomsskat. Fra 1. januar 2017 vil du blive opkrævet direkte af skorstensfejeren.

 

 

Siden er sidst ændret: 09-11-2018 Til top