Aktuelle projekterAktuelle projekter

Udrulning af bredbånd og mobilsignaler

Solrød Kommune indgår i et samarbejde om at skabe bedre digital infrastruktur (bredbånd og mobilsignaler) i hele Region Sjælland.

Udklip Bredbaand Web

Borgernes og virksomhedernes dataforbrug stiger eksplosivt, og hurtige, stabile internetforbindelser er afgørende - både i byer og på landet. Den digitale infrastruktur er efterhånden lige så nødvendig som el i stikkontakterne og vand i hanerne.

God mobildækning giver mulighed for at bo og arbejde i hele landet. Hvis mobildækningen ikke er tilstrækkelig, kan det hæmme brugen af digitale løsninger hos både borgere og virksomheder. Bedre dækning kan også få flere til at bo og arbejde i områderne. Det er derfor vigtigt at forbedre mobildækningen i Danmark.

Solrød Kommune ønsker at flest mulige får adgang til et hurtigt internet, og vi indgår derfor i et samarbejde med Teleindustrien, Dansk Energi, Region Sjælland og de 17 kommuner i KKR Sjælland (heriblandt Solrød Kommune). Samarbejdsaftalen løber indtil videre til den 31. december 2021.

Muligheder for tilskud i 2020

Energistyrelsen har oprettet en bredbåndspulje, som retter sig mod borgere og virksomheder med henblik på at søge tilskud til bedre bredbånd (kun på udvalgte adresser).

Den 25. august 2020 udløber fristen for at gøre indsigelse mod udpegningen af tilskudsberettigede adresser.

Læs mere om mulighederne her på Energistyrelsens hjemmeside.

Se placering af master

Du kan også finde data om placering af eksisterende og planlagte master på Energistyrelsens hjemmeside www.mastedatabasen.dk.

Få svar på dine spørgsmål

Energistyrelsen har oprettet en hjemmeside www.tjekditnet.dk, hvor du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål (FAQ), finde dine udbydere, måle din bredbåndshastighed mv.

Du kan også rette henvendelse til Solrød Kommunes kontaktperson for projektet (digital taskforce), Birgitte Blaabjerg Olsen, ved at sende en mail via teknisk@solrod.dk eller via telefon 56182000.

Siden er sidst ændret: 16-10-2020 Til top