Aktuelle projekterAktuelle projekter

Udrulning af bredbånd og mobilsignaler

Solrød Kommune indgår i et samarbejde om at skabe bedre digital infrastruktur (bredbånd og mobilsignaler) i hele Region Sjælland.

Udklip Bredbaand Web

Borgernes og virksomhedernes dataforbrug stiger eksplosivt, og hurtige, stabile internetforbindelser er afgørende - både i byer og på landet. Den digitale infrastruktur er efterhånden lige så nødvendig som el i stikkontakterne og vand i hanerne.

God mobildækning giver mulighed for at bo og arbejde i hele landet. Hvis mobildækningen ikke er tilstrækkelig, kan det hæmme brugen af digitale løsninger hos både borgere og virksomheder. Bedre dækning kan også få flere til at bo og arbejde i områderne. Det er derfor vigtigt at forbedre mobildækningen i Danmark.

Solrød Kommune ønsker at flest mulige får adgang til et hurtigt internet, og vi indgår derfor i et samarbejde med Teleindustrien, Dansk Energi, Region Sjælland og de 17 kommuner i KKR Sjælland (heriblandt Solrød Kommune).

Muligheder for tilskud i 2022

Energistyrelsen har oprettet en bredbåndspulje, som retter sig mod borgere og virksomheder med henblik på at søge tilskud til bedre bredbånd (kun på udvalgte adresser).
Som noget nyt er der i 2022 mulighed for, at særligt enkeltstående adresser kan søge uden at skulle slå sig sammen med andre.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur holder en række informationsmøder om puljen i løbet af juni måned.

Læs mere om mulighederne og informationsmøder her på Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs hjemmeside.

Frister for ansøgning

Der er en række vigtige datoer undervejs i ansøgningsproceduren - dem kan du få overblik over her på Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs hjemmeside.

Hele ansøgningsproceduren skal være gennemført senest den 24. oktober 2022.

Se placering af master

Du kan også finde data om placering af eksisterende og planlagte master på Energistyrelsens hjemmeside www.mastedatabasen.dk.

Få svar på dine spørgsmål

Energistyrelsen har oprettet en hjemmeside www.tjekditnet.dk, hvor du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål (FAQ), finde dine udbydere, måle din bredbåndshastighed mv.

Siden er sidst ændret: 10-11-2022 Til top