Udbygning med fjernvarme i Solrød Kommune
I Solrød Kommune anlægges og leveres fjernvarmen i hele kommunen af Solrød Fjernvarme a.m.b.a.
Du kan finde information om tilslutning, kontrakt og priser på deres hjemmeside her.
Hvis du er interesseret i information om tilskudsmuligheder, baggrunden for udbygningsplanen, og processen bag fjernvarmeudbygningen kan du læse mere på kommunens hjemmeside om varmeforsyning.
Udbygningsplanen
Fremsøg din adresse og se hvornår du ifølge udbygningsplanen får mulighed for fjernvarme.
Varmeplan
Solrød Kommune har i samarbejde med Solrød Fjernvarme udarbejdet Solrød Varmeplan 2023. Formålet med varmeplanen er at beskrive Solrød Kommunes planer for at udfase individuelle olie- og gasfyr i hele kommunen senest 2030, og hvordan Solrød Fjernvarme planlægger at udrulle fjernvarmen inden udgangen af 2028.
Du kan læse varmeplanen her.
Borgermøde
Solrød Kommune afholdte i oktober 2022 et online borgermøde hvor Sparenergi.dk og Solrød Fjernvarme fremlagde viden om energispareråd og fjernvarmeudbygningen.
Klik på dette link: Online borgermøde for at se optagelsen af mødet.
Du kan klikke her for at se de præsenterede slides fra Solrød Fjernvarme.
Vil du have mere information om energi, energispareråd mm. kan du læse mere på Sparenergi.dk hjemmeside her.
Aktuelle projekter
Solrød Fjernvarme er aktuelt i gang med udbygningen af fjernvarmen i tre forskellige områder.
Du kan læse mere om de aktuelle projekter herunder.
Havdrup fase 2Åbn/luk punkt
Det aktuelle projekt omhandler fase 2, dvs. det lyserøde område på ovenstående kort.
Status (Opdateret d. 22/9 2023)
Solrød Fjernvarmes entreprenør Bravida er i gang med grave- og anlægsarbejdet i Havdrup fase 2.
Tilmelding
Hvis du ønsker at tilmelde dig fjernvarme, kan du få tilsendt et kontraktudkast via post eller mail. Send en mail med dine kontaktinfo til Solrød Fjernvarme på post@sfv-amba.dk.
Informationsmøde
I august afholdte Solrød Fjernvarme et infomøde om udrulning af fjernvarme i området. På mødet gav Solrød Fjernvarme informationer om den aktuelle udbygning. Derudover blev der løbende besvaret spørgsmål fra de fremmødte.
Se præsentationen fra mødet her, hvor du også kan finde svar på de mest stillede spørgsmål om udrulningen.
Projektet
Projektet vedrører etablering af fjernvarme til at kunne forsyne i alt 285 husstande, idet Solrød Fjernvarme anlægger fjernvarmeledninger i områdets veje og tilslutter de nye fjernvarmekunder med stikledninger. Området er i dag udlagt til naturgas, og de eksisterende husstande forsynes overvejende af individuelle naturgasfyr, men der forekommer også huse med oliefyr, elvarme og varmepumper.
Se projektforslaget her.
Priser (opdateret oktober 2022)
Prisen for at få fjernvarme kan inddeles i to.
1) Installationsprisen på 31.250 kr.
2) Reduceret tilslutningspris på 15.000 kr.
1) Installationsprisen dækker de omkostninger, der er forbundet til installationen af en fjernvarmeunit. Dette kan gøres af egen VVS’er eller via Solrød Fjernvarmes VVS’er. Det er også muligt at lade Solrød Fjernvarme både installere og eje fjernvarmeenheden i huset, mod at man tegner en abonnementsordning for brugsretten til fjernvarmeenheden. Det koster 350 kr. pr. måned i hele enhedens levetid.
2) Tilslutningsprisen dækker de omkostninger, der er forbundet med fremføring af stikledning til de enkelte boliger. Den reducerede tilslutningspris forudsætter, at husstanden tilmelder sig, før gravearbejdet er afsluttet på vejen, da det er forbundet med meromkostninger, hvis gravearbejdet skal genoptages. Ved senere tilmelding betales der fuld tilslutningspris på 35.000 kr.
Hvis du har gasfyr skal du desuden betale for at gasforsyningen til målerstedet afbrydes og gasforsyningsanlægget fjernes. Dette koster ca. 8000 kr. Det er dog muligt at opnå tilskud gennem statens Afkoblingspulje, som dækker omkostningerne forbundet til dette. Det kan du læse mere om her.
Varmeprisen fremgår af Solrød Fjernvarmes hjemmeside. Hvis du ønsker en konkret beregning på den forventede varmepris ved skift til fjernvarme, med udgangspunkt i din husstand, skal du fremsende antal opvarmede kvadratmeter og seneste års forbrug af gas, olie, træpiller eller strøm til opvarmning til Solrød Kommune, Att. Esben V. Nielsen på eni@solrod.dk
Klima
Projektet ligger i tråd med Solrød Kommunes klimaplan 2050 og bidrager til målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 80 % i 2030. Det skyldes Solrød Fjernvarmes forudgående arbejde med at omstille varmeforsyningen, så den producerede varme primært baserer sig på lokale vedvarende energikilder. Find flere informationer om hvordan Solrød Fjernvarme arbejder med grøn fjernvarme her.
Kontakt
For yderligere information kontakt Solrød Fjernvarme på tlf. 56 14 28 14, mail post@sfv-amba.dk eller Solrød Kommune på tlf. 56 18 20 00, mail teknisk@solrod.dk
Jersie LandsbyÅbn/luk punkt
Status
(Opdateret 19/9 2023)
Solrød Fjernvarme er i gang med at forhandle med entreprenøren, der skal udføre anlægsarbejdet. Når forhandlingerne er afsluttet, og kontrakten mellem fjernvarmen og entreprenøren er underskrevet, vil der blive lagt en konkret tidsplan op her på kommunens hjemmeside. Tidsplanen vil beskrive, hvor og hvornår gravearbejdet i Jersie vil blive udført.
Tilmelding
Hvis du ønsker at tilmelde dig fjernvarme, kan du få tilsendt et kontraktudkast via post eller mail. Send en mail med dine kontaktinfo til Solrød Fjernvarme på post@sfv-amba.dk.
Informationsmøde
Der blev d. 30/5 2023 afholdt et informationsmøde i Jersie forsamlingshus. Her blev de fremmødte informeret generelt om fjernvarme, økonomi og andre relevante oplysninger. Du kan tilgå de fremviste slides fra mødet på Solrød Fjernvarmes hjemmeside her.
Projektet
Projektet vedrører etablering af fjernvarme til de 221 villaer i området. Derudover får Jersie Privatskole og Jersie Hallen også mulighed for at blive tilsluttet. I dag er området udlagt til naturgas, men der forekommer også huse med oliefyr, elvarme og varmepumper.
Projektforslaget kan findes her.
Ved projektets gennemførsel vil Solrød Fjernvarme få forsyningspligt i området og skal derfor tilbyde fjernvarme til alle beboerne. Godkendelsen af projektforslaget medfører ikke hverken tilslutningspligt eller forblivelsespligt. Det betyder, at beboerne til enhver tid kan vælge en anden godkendt varmeforsyningskilde end fjernvarme, medmindre andet aftales mellem fjernvarmeselskabet og beboeren.
Projektets gennemførsel vil desuden medføre, at beboerne i området ikke kan få tilskud til opsætning af varmepumper i henhold til de nuværende støtteregler i Varmepumpepuljen. Til gengæld vil beboerne få tilbudt grøn fjernvarme til konkurrencedygtige priser.
For at sikre projektets økonomi har Solrød Fjernvarme opstillet det vilkår, at der skal være bindende tilsagn om tilslutning fra minimum 155 husstande.
Klima
Projektet ligger i tråd med Solrød Kommunes klimaplan 2050 og bidrager til målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 80 % i 2030. Det skyldes Solrød Fjernvarmes forudgående arbejde med at omstille varmeforsyningen, så den producerede varme primært baserer sig på vedvarende energikilder. Find flere informationer om hvordan Solrød Fjernvarme arbejder med grøn fjernvarme her.
GaslommenÅbn/luk punkt
Status
(Opdateret d. 22/9 2023)
Solrød Fjernvarmes entreprenør Bravida er ved at have afsluttet anlægsarbejdet i Fredensbovejkvarteret. Ønsker du at blive tilsluttet fjernvarmen skal du kontakte Solrød Fjernvarme. Du kan finde kontaktoplysninger på deres hjemmeside her.
Baggrund
Byrådet i Solrød Kommune har d. 29. november 2021 godkendt et projektforslag fra Solrød Fjernvarme a.m.b.a, hvor Fredensbovejkvarteret i Jersie Strand omlægges fra naturgas til fjernvarme. Bestyrelsen i Solrød Fjernvarme har besluttet, at der er opnået en tilstrækkelig høj tilslutningsgrad til at udrulle fjernvarme i området.
Du kan læse mere om Solrød Fjernvarmes forventede priser her.
Klima
Projektet ligger i tråd med Solrød Kommunes klimaplan 2050 og bidrager til målsætningen om at reducere CO2-udledningen med 80 % i 2030. Det skyldes Solrød Fjernvarmes forudgående arbejde med at omstille varmeforsyningen, så den producerede varme primært baserer sig på lokale vedvarende energikilder. Find flere informationer om hvordan Solrød Fjernvarme arbejder med grøn fjernvarme her.
Skitse til kommende fjernvarmeledninger i Fredensbovejkvarteret.
Projektforslaget
Læs projektforslaget her.
Projektforslaget vedrører etablering af fjernvarme til at kunne forsyne Fredensbovejkvarterets i alt 216 husstande, idet Solrød Fjernvarme anlægger fjernvarmeledninger i villakvarterets veje og tilslutter de nye fjernvarmekunder med stikledninger. Området er i dag udlagt til naturgas, og de eksisterende husstande forsynes overvejende af individuelle naturgasfyr, men der forekommer også huse med oliefyr, elvarme og varmepumper.
For at kunne gennemføre projektet har Solrød Fjernvarme søgt og opnået tilskud fra Fjernvarmepuljen, hvilket var den første forudsætning for projektets realisering.
Den næste forudsætning for projektet er, at Solrød Fjernvarme får tilsagn om tilslutning fra 75 % af beboerne i området.
Ved projektets gennemførsel vil Solrød Fjernvarme få forsyningspligt i området og skal altså tilbyde fjernvarme til beboerne. Det vil desuden medføre, at beboerne i området ikke kan få tilskud til opsætning af varmepumper i henhold til de nuværende støtteregler (Varmepumpepuljen). Til gengæld vil beboerne få tilbudt grøn fjernvarme til konkurrencedygtige priser.
Godkendelsen af projektforslaget medfører ikke hverken tilslutningspligt eller forblivelsespligt. Det betyder, at beboerne til enhver tid kan vælge en anden godkendt varmeforsyningskilde end fjernvarme, medmindre andet aftales mellem fjernvarmeselskabet og beboeren.