Aktuelle projekterAktuelle projekter

Solrød center får nyt mødested

Pladsen foran Solrød Rådhus skal omdannes til en hyggelig og indbydende grøn oase, hvor borgere i alle aldre har lyst til at opholde sig. Nu går renoveringen i gang.

Et flertal i byrådet har vedtaget, at pladsen mellem Genoptræningscenteret, Solrød Bibliotek og Kulturhus og Solrød Rådhus skal renoveres og forvandles til et hyggeligt og indbydende aktivt mødested, hvor unge som ældre året rundt kan opholde sig i både kort og lang tid til både spontane og planlagte arrangementer. Nu går arbejdet med at renovere pladsen i gang, og efter tidsplanen er arbejdet færdigt medio november 2021.

Forskønnelsen af pladsen er en del af Helhedsplanen for Solrød Center, som blev vedtaget af et enigt byråd i 2015, og designet kommer derfor til at harmonere med den øvrige igangværende renovering af centeret. Det vil sige, at pladsen også kommer til at fremstå som en enhed i samspil med Solrød Centergade og Solrød Bibliotek og Kulturhus, der begge har nyrenoverede udearealer.

Pladsen får flere forskellige typer af beplantning med bl.a. fokus på biodiversitet og kommer til at indeholde tre hævede elementer med både trapper, loungemøbler og terrassedæk, hvor man fx kan sidde ned eller ligge og slappe af eller være aktiv med fx trappetræning. Det ene hævede element blive et hyggeligt lille springvand, hvor vandet kommer ud af den ”paddehat”, vi kender fra det tidligere store springvand på pladsen. Pladsen kommer til at fungere uanset anvendelse af de omkringliggende bygninger.

Siden er sidst ændret: 26-08-2021 Til top