Aktuelle projekterAktuelle projekter

Renovering af broerne på stranden

Her på siden kan du følge med i projektet med at renovere kommunens broer på stranden efter de voldsomme hændelser med forhøjet vandstand.

Hændelser med stormflod, oversvømmelser, forhøjet vandstand og voldsom regn har taget hårdt til Solrød Kommunes broer i strandområdet. Alle syv af kommunens broer har haft brug for renovering.

Nedenfor er processen med at renovere kommunens syv broer beskrevet med først den nordligste bro med nummeret 63, der er ved Møllebækkens udløb i den nordlige ende af Trylleskoven strand. Hver bro er markeret med et nummer startende med bro 63 og herefter følger de resterende i sydlig retning.

  • Bro 63 er total ødelagt, og derfor er en ny bro bestilt. I ugerne 6 til 8 er gennemgået projektering og et udbud på en ny bro med montering. Den nye bro forventes klar til brug igen i starten af maj 2024.

  • Broerne 62, 60, 48 og 28, der ligger henholdsvis fra overgangen over Møllebækken ved Trylleskoven strand, ved udløbet af Karlstrup Mosebæk og Solrød Bæk samt i den nordlige ende af Jersie Strandpark, har alle haft mindre skader, som blev renoveret i løbet af februar. Broerne er nu alle snart klar til brug i starten af marts 2024.

  • Broerne 27 og 26 har så store skader, at renoveringen er en større opgave. Projektering og udbud af opgaven gennemføres i februar og marts 2024. Ved begge broer er brofag og pæle flået helt skæve, og de skal derfor bankes ned igen, mens enkelte må helt udskiftes. Arbejdet på broerne er grundet mobiliseringsomkostninger nødt til at blive udført i forlængelse af hinanden. 
    Broerne vil være fuldt genoprettet i slutningen af maj 2024.

Broer På Stranden Kollage

 

Siden er sidst ændret: 06-03-2024 Til top