Affald, miljø og klimaAffald, miljø og klima

Rotter/skadedyr

Hvis du ser en rotte eller tegn på rotter, har du pligt til at anmelde det. Har du problemer med råger, kan du kontakte Naturstyrelsen.

Anmeldelse af rotter

Du skal anmelde rotter ved at bruge selvbetjeningsløsningen i boksen til højre her på siden.
Når du har anmeldt rotter, vil du blive kontaktet af rottefængeren.

Anmeldelse af rotter udfyldes uden brug af NemID.

Typiske kendetegn ved rotter

Der er flere tegn på, om du har rotter. Du kan høre dem, de piber og kradser. De lugter skarpt og ubehageligt, det minder lidt om både kloak og grisestald. Rottelortene er sorte, aflange og runde og samtidig spidse i den ene ende - lidt mindre end en pegefingerspids. Udenfor laver rotterne huller i jorden, gerne tæt på et dæksel eller ved husets fundament. Hvis dine fliser, eller asfalt synker, kan det være fordi, rotterne har lavet gange nedenunder. Indendørs kan rotterne gnave sig igennem paneler, vægge og gulve. Hullerne er runde og cirka på størrelse med en tennisbold. Hold øje med friske, afgnavede træspåner.

 

Råger

Hvis man er plaget af råger på egen ejendom og har behov for at regulere dem, skal man kontakte Naturstyrelsen. Naturstyrelsen kan give råd og vejledning, og det er også hos dem, man skal søge om tilladelse til eventuelt at skyde råger. Kommunen regulerer råger på offentlige arealer, såfremt dette er muligt.

Siden er sidst ændret: 24-04-2024 Til top