Affald, miljø og klimaAffald, miljø og klima

Er din haveaffaldsbeholder gået i stykker?

Hvis din grønne haveaffaldsbeholder er gået i stykker, skal du selv betale for en ny, medmindre din haveaffaldsbeholder er under otte år gammel. Det gælder uanset, om det er en haveaffaldsbeholder, som du på et tidspunkt har fået gratis af kommunen, en haveaffaldsbeholder, du selv har købt, eller om det er en gammel 140 L papirbeholder, som du har konverteret til en haveaffaldsbeholder.

Det er frivilligt, om du vil have en haveaffaldsbeholder. Hvis haveaffaldsbeholderen går i stykker, og du ikke har lyst til at købe en ny, så kan du stadig benytte komposterbare papirsposer og/eller bundte dit haveaffald med komposterbar snor i håndterbare størrelse.

Du kan købe en ny beholder til haveaffald i et byggemarked eller hos vores renovatør Verdis, tidligere Urbaser, som du kan kontakte på 70 27 05 50 eller solrod@verdis.dk. Der er krav om, at beholderen skal være grøn, rumme 240 L og opfylde DS 840-1 eller EN 840-1.

Hvis du køber en ny beholder hos Verdis, får du den leveret, og de sørger for at tage den gamle beholder med. Hvis du køber en ny beholder i et byggemarked, kan du aflevere din gamle haveaffaldsbeholder på genbrugsstationen.

Hvis din haveaffaldsbeholder er gået i stykker og er mindre end otte år gammel, så skal du melde det ind til os via Mit affald eller via app'en Affaldsportalen, som du kan hente til din telefon. Du skal gå ind, hvor du også kan anmelde, hvis dit affald ikke er blevet hentet. Vedhæft meget gerne et billede af skaden.

Siden er sidst ændret: 18-01-2024 Til top