NyhederNyheder

Væksthuset har jubilæum: Børnenes hjælper fylder 10 år

I Væksthuset er der hjælp at hente uanset, om dit barn fx tumler med sprogproblemer, mobning, angst eller har brug for hjælp til at booste sit selvværd. Nu fylder det populære hus 10 år.

”Vi har fået en ny dreng, som ikke længere har så kort lunte og hurtigere kommer videre, hvis der er noget, der frustrerer ham.”

”Jeg er blevet klogere på, hvad jeg selv kan gøre, når situationer opstår. Jeg har fået en bedre relation til mit barn, og ikke mindst er der sket en kolossal forskel i mit barns tilstedeværelse og fokus i skolen.”

Sådan lyder to af de mange positive tilbagevendinger, Væksthuset i Solrød Kommune har fået fra nogle af de forældre, som har børn, der har haft et forløb i det rummelige hus.

Væksthuset, der i marts fylder ti år, danner rammerne om en række forebyggende tilbud for børn og unge i alderen 0-18 år og deres forældre. Tilbuddet om hjælp spænder bredt lige fra fx sprogproblemer, mobning, angst eller blot ”vækstsamtaler”, som giver både børn og forældre konkrete redskaber til hverdagens udfordringer og samtidig sikrer et positivt boost til barnets selvværd. 

”Væksthuset har gjort en positiv forskel i mange børns liv, og det er et hus, jeg er utrolig stolt af, at vi har her i Solrød. Det er ingen hemmelighed, at det var en svær beslutning, da vi for 10 år siden valgte at etablere Væksthuset særligt set i lyset af, at vi var midt i en global økonomisk krise, som også i udtalt grad påvirkede os i kommunerne. Men vi ønskede noget mere og bedre for de af vores børn med særlige behov, vi ønskede, at hvert enkelt barn blev set i en helhed. Den dag i dag står det meget klart, at vi tog den rigtige beslutning,” siger borgmester Niels Hörup.  

Et af omdrejningspunkterne i væksthusets tilbud er at bibeholde barnets tilknytning til børnehaven eller skolen, så barnet ikke bliver isoleret eller fremmedgjort. Samtidig er udgangspunktet altid at barnet skal ses i sin helhed i forhold til dets omgivelser og ikke som et problembarn eller et barn med et problem.

”Vores udgangspunkt er at styrke barnet og fokusere på alle barnets ressourcer. På den måde hjælper vi med at ruste barnet og dets forældre, lærere og pædagoger til, at barnet kan få en bedre fremtid. Det er et utroligt meningsfyldt arbejde at kunne gøre en positiv forandring i et barn og en families liv,” siger Mette Kjærgaard Sørensen, leder af Væksthuset, og understreger:

”Selvom det er svært, er det ok at spørge om hjælp.”

 

Fakta
Væksthuset er åbent for alle børnefamilier i Solrød Kommune, og danner rammerne om en række forebyggende tilbud for børn og unge i alderen 0-18 år og deres forældre. De forskellige tilbud skal medvirke til at skabe pædagogisk udvikling og forandring, så børn og unge i højere grad kan rummes i deres familie og nærmiljø.
Barnet bliver under sit forløb i Væksthuset set i en helhed, og barnets omgivelser medtænkes også. Det betyder, at Væksthusets medarbejdere indgår i en tæt dialog med forældre, pædagoger og lærere.