NyhederNyheder

Borgerne i Solrød skal benytte sig af nye genbrugspladser fra 2020

Fra marts 2020 skal Solrød-borgerne benytte sig af affaldsselskabet ARGOs genbrugspladser i fx byerne Køge, Roskilde eller Viby.

Når kalenderen viser forår i 2020, skal Solrød-borgere vende bilen mod en af affaldsselskabet ARGOs døgnåbne genbrugspladser, hvis traileren skal tømmes for haveaffald eller gammelt skrammel fra loftet. 

Byrådet i Solrød Kommune vedtog på marts måneds byrådsmøde at indgå en aftale med ARGO, som betyder, at Solrød-borgere fra marts 2020 i stedet for Miljøcenter Greve skal benytte sig af en af ARGOs genbrugspladser i fx byerne Køge, Roskilde eller Viby.

”Vores nye ordning er en super god afløser for vores mangeårige samarbejde med Miljøcenter Greve. Samtidig er genanvendelsesprocenten på ARGOs genbrugspladser stigende, så med den viden vi har nu, er det er også en mere bæredygtig og klimavenlig ordning,” siger borgmester Niels Hörup.

Flere borgere er allerede godt bekendt med genbrugspladserne i Køge, Roskilde og Viby. Solrød Kommune har nemlig siden oktober 2017 kørt en forsøgsordning, hvor Solrød-borgerne har haft mulighed for at benytte sig af de tre ARGO-genbrugspladser uden for Miljøcenter Greves åbningstid, som Solrød Kommune og Greve Kommune på nuværende tidspunkt har en samarbejdsaftale om.

Forsøgsordningen viser, at borgerne har besøgt ARGO-genbrugspladserne tæt på 14.000 gange fra oktober 2017 til september 2018. 

”Det tyder på, at vores borgere har været rigtig glade for genbrugspladserne i Køge, Roskilde og Viby, som gennemsnitligt også ligger tættere på mange af vores borgere end Miljøcenter Greve. Vores nye ordning er samtidig mere fleksibel, derfor synes jeg godt, at vi kan tillade os at kalde det for en win-win situation,” siger Niels Hörup.

Med afsæt i erfaringer fra foregående år ligger det forventede antal besøg fra Solrød-borgerne på ARGO-genbrugspladserne på ca. 50.000 besøg om året. Da Solrød Kommune fremover skal betale 85 kr. per besøg, løber den samlede udgift op i ca. 4.250.000 kr., som er mere end 2 mio. kr. lavere end de budgetteret udgifter i 2019, og det betyder i sidste ende også, at borgerne i fremtiden kommer til at betale mindre.