NyhederNyheder

Solrød Svømmehal på helsetogt: Udskifter klor med rødt badevand

Når du fremover springer en tur i baljen i Solrød Svømmehal, så vil du formentlig kigge en ekstra gang, inden du hopper i.

Duften af klor og gennemsigtigt vand plejer at være så sikkert som amen i kirken, når man besøger Solrød Svømmehal. Men sådan er det ikke længere.

I Solrød Svømmehal vil vandet i fremtiden være rødt og uden klor, og det skyldes, at en ganske særlig grøntsag har vist sig at være særdeles effektiv på flere fronter, fortæller bassinmester i Solrød Svømmehal, Matthew Bryan:

”Vi har valgt at skifte klor ud med saften fra vores alle sammens gode, gamle rødbede. Klor er selvfølgelig mere effektiv mod bakterier, men rødbedesaften er exceptionel god for vores hud og for klimaet,” siger bassinmesteren, der samtidig maner til besindighed, hvis man skulle komme til at sluge lidt badevand:

”Koncentrationen af urin så lille i forhold til mængden af rent vand og rødbedesaft, at det er helt og aldeles ubetydeligt. Jeg vil næsten driste mig til at sige, at det er godt, fordi rødbedesaften indeholder så mange gode vitaminer og mineraler.”

Ny bakteriescanner i omklædningen

Selvom bakterierne ikke holder bassinmesteren vågen om natten, så har Solrød Svømmehal alligevel tænkt sig at skrue op for sikkerhedsniveauet – men på forkant, fortæller Matthew Bryan:   

”Indtil nu har det været sådan, at brugerne har kunnet snyde lidt med hygiejnen under bruseren, før de går ind i svømmehallen. Sådan bliver det ikke mere. Vi får snart installeret en bakteriescanner, man skal gå igennem, før man går ind i svømmehallen – lidt som man kender det i lufthavnen.”

”Har man ikke vasket sig godt nok med vand og sæbe, ja så blinker de røde lamper, og så er det altså bare tilbage under bruseren og prøve igen,” forklarer bassinmesteren med samme alvorlige blik i øjnene som en lufthavnsbetjent.

De alvorlige miner opløses dog hurtigt i et smil, for han glæder sig til de store forandringer. Og det er han ikke den eneste, der gør, for borgmesteren i Solrød Kommune jubler også over initiativet:

”Det her projekt er fuldstændig i tråd med byrådets ambitioner om at både at være en bæredygtig og sund kommune. Nu er vi ikke bare det bedste sted at leve og bo – nu er vi også det sundeste! Jeg glæder mig meget til at opleve forskellen på min egen krop,” siger Niels Hörup.

Det nye helse-tiltag udrulles 1. april 2019, hvorefter den nye bakteriescanner også bliver installeret.