NyhederNyheder

Borgere: Her er vores Strandens Hus

Der var flere ønsker og idéer i spil, da Solrød Kommune havde inviteret borgerne til workshop om, hvad den kommunale del af Strandens Hus konkret skal indeholde.

En sauna med god plads, både inde- og udebrusere, rum til opbevaring og plads til, at dagtilbudsbørnene kan spise deres mad i skyggen. 

Det var nogle af de helt konkrete ønsker, der kom på bordet, da foreningslivet, dagtilbuddene og andre fremtidige brugere af Strandens Hus var inviteret til workshop om de kommunale faciliteter.

Og aftenen var en succes, fortæller Marie Bukh Dreier, Kultur- og fritidschef i Solrød Kommune.

”I dag har vi fået eksperternes meninger – dem, der kommer til at gøre brug af Strandens Hus – til de helt konkrete, detaljerede ønsker. Det er afgørende viden for os, når vi skal bygge faciliteterne og få huset til at leve,” siger Marie Bukh Dreier, som også glæder sig over, at flere af de værdier, som borgerne koblede på Strandens Hus, var enslydende med byrådets vision for huset som et fleksibelt samlingssted, der støtter op om fællesskaber og et aktivt fritidsliv.

Efter planen sendes den kommunale del af projekt Strandens Hus i udbud til efteråret det formål at få realiseret projektet i 2020. 

”Vi er blevet meget klogere, og vi har noteret rigtig mange gode idéer ned. Nu skal vi finde ud af, hvordan vi skruer projektet sammen på bedst mulig vis, så vi får det fleksible og fællesskabsskabende hus, som brugene efterspørger,” siger Marie Bukh Dreier.

Alle, der er interesseret i projektet, kan følge med i forløbet om Strandens Hus på Solrød Kommunes hjemmeside under fanen ’Aktuelle projekter’, hvor der også er en side om Strandens Hus.