NyhederNyheder

Lutter gøgl og glæde til Munkekærskolens SFO-festival

Børnene grinte og pjattede, mens SFO- og klubleder blev bevæget over at se resultatet af det store engagement og arbejde, der var lagt i at gøre fredagens SFO-festival til en succes.

Popcorn, ansigtsmaling og det helt store sceneshow. Fredag var der SFO-festival på Munkekærskolen, og dér manglede der ikke noget!

Det skal der selvfølgelig heller ikke, når man samler 600 SFO- og klubbørn til en fest i børnehøjde, så der var langt mange kræfter i at afvikle dagen, fortæller SFO- og klubleder Dan Kirkegaard:

”Det er meget bevægende at være en del af den her dag. Vi er mange nye, så den er ikke bare kørt hjem på rutinen. Vi skylder en stor tak til alle der har hjulpet både fra SFO’en, klubben og skolen - og selvfølgelig også forældrene, som har bagt kager i massevis.”

Og kager var der virkelig i massevis. Kanalsnegle, chokoladekager, drømmerkager. Bordet bugnede med svampede og glaserede kager, og i takt med, at forældrene troppede efter arbejde, blev kagerne kun flere og flere.

Ligesom kagerne blev der også kun flere og flere og teltet med ansigtsmaling. Børnene var vilde for at få malet flotte figurer på kinderne, og når én blev færdig, bredte der sig et anerkendende ”wow” ved synet.

Udbruddene var af mere eftertænksom karakter i ’sanse-teltet’, hvor børnene kunne dufte til ’hemmelige’ dufte, blindsmage, føle på ting med bind for øjnene og nulre farven frem tryllemel.

Intet slog dog udbruddene foran scenen. Målt på lydfrekvensen kunne man næsten blive i tvivl, om Justin Bieber var kommet til Solrød, men der var i virkeligheden tale om vaskeægte opbakning til de modige børn, der havde trænet på danse i ugevis.  

Måske hele skolen næste år

Rundt om i boderne hjalp nogle af 9. klasserne til, da deres valgfag i dagens anledning bestod i at give en hånd med til festivallen. De gik til opgaven med stor vilje, og drengene i æble- og pæreboden levede sig helt ind i det at være æble og pæresælger.

”Æbler og pærer, så bliver det ikke sværere!” råbte de.

”Der er noget om snakken, æbler er godt for nakken!”

Samtidig var de gode til at vise omsorg for de mindre, og de tog ansvar for, at børnene havde den bedst mulige dag.

Det gode fællesskab på tværs af klassetrin satte gang i tankerne hos både Dan Kirkegaard og skoleleder Carsten Hansen.

”Det varmer mit SFO-festivalshjerte at opleve samspillet og fællesskabet. Vi tænker, at det kunne være vildt spændende at udvide festivallen til hele skolen næste år, for det virker til, at alle nyder denne dag,” fortæller Carsten Hansen, der havde taget en tjans som pølsevender i dagens anledning.

 SFo-festival Munkekær 2018_1

SFO-festival Munkekær 2018_2

SFO-festival Munkekær 2018_3

SFO-festival Munkekær 2018_4

SFO-festival Munkekær 2018_5

SFO-festival Munkekær 2018_6

SFO-festival Munkekær 2018_7

 SFO-festival Munkekær 2018_8