NyhederNyheder

Hele lokalsamfundet gør idrætsmåned til en succes

September lakker mod enden, og dermed sættes der punktum for en sjov og vellykket måned med idræt i Solrød Kommune. Succesen skyldes især den store opbakning i lokalsamfundet.

Der bliver vrikket med hofterne, driblet om keglerne og talt om, hvorfor en gulerod er et bedre valg end en pose chips. På Havdrup Skole er 530 elever nemlig i fuld gang med idrætsugen.

Formålet er at få flere til at bevæge sig mere og samtidig give eleverne et indblik i de mange idrætstilbud, de kan gå til i omegnen. Og ja, så skal det selvfølgelig være sjovt, fortæller Anne Søndergaard Olsen, der er viceskoleleder på Havdrup Skole:

”Eleverne kommer igennem rigtig mange forskellige idrætsgrene, og der vil både være nogle, de kender, men også nogle de aldrig har prøvet før. Forhåbentlig får de en rigtig sjov uge, hvor de bliver inspireret til nye idrætsformer og også lærer en masse om sundhed,” siger hun.

Kræver stærkt lokalsamfund

Selvom idrætsugen på Havdrup Skole er figursyet til skolens 530 elever, så er konceptet langt bredere.

Både Uglegårdsskolen og Munkekærskolen har tidligere i september afholdt idrætsuge, børnehaverne har været til en fælles bevægelsesdag, og i de enkelte vuggestuer og dagplejere har der været fokus på at røre sig ekstra meget i årets niende måned.

September er nemlig udråbt til den helt store idrætsmåned i Solrød Kommune, og opbakningen er i top. Ikke kun fra kommunens skoler og pasningstilbud, men i allerhøjeste grad også i lokalsamfundet.

Blandt andet har idrætsforeningerne trænet børn og elever i de enkelte sportsgrene, 750 børn har nydt frugt fra Netto i Solrød, Super Brugsen i Havdrup og Super Brugsen i Solrød, og der er kommet hjælpende hænder fra sundhedsområdet, gymnasiet, produktionsskolen og biblioteket.

Og listen med hjælpende hænder er meeeget længere. Den overvældende hjælp og det store engagement fra lokalsamfundet har været altafgørende for, at alle kommunens børn har haft nogle – man fristes til at sige bevægende - oplevelser i september, og uden dem var det da heller ikke gået, fortæller Anne Søndergaard Olsen:

”Det havde slet ikke været muligt at lave en så gennemført fed uge for eleverne, uden en stor indsats fra både skolens lærere og de mange lokale foreninger. Vi skylder dem en kæmpe tak. Og vi håber også, at det gode samarbejde med foreningerne i fremtiden vil resultere i flere aktiviteter, nye medlemmer og interesse for foreningerne,” siger Anne Søndergaard Olsen.

Det samme budskab lyder fra de andre idrætsarrangører, som ligeledes takker for den enorme opbakning og håber, at det store engagement bidrager til flere fodboldspillere, renere tænder og flere gulerods-købere i fremtiden.