NyhederNyheder

Voldsomt hærværk ødelægger fodboldbane

En hærværksmand har kørt med et motorkøretøj på fodboldbanen ved Solrød gl. Skole og har forårsaget skader for op i mod 50.000 kr.

De mange brugere af fodboldbanen ved Solrød gl. Skole må væbne sig med tålmodighed, hvis lysten til en fodboldkamp skulle melde sig. Et omfattende hærværk på fodboldbanen har nemlig ødelagt banen så meget, at den nu er helt ubrugelig.

”Ødelæggelserne er voldsomme. Der har kørt et motorkøretøj, som formentlig har været en firehjulstrækker, og har lavet dybe sport på hele banen,” fortæller Kim Hansen, der er teknisk servicemedarbejder på de grønne områder i Solrød Kommune.

Han fortæller, at det langt fra er første gang, der er blevet ødelagt en fodboldbane i Solrød Kommune pga. kørsel på banen. Og det er en bekostelig affære at få udbedret skaderne efter den slags hærværk.

”Det har tidligere kostet os op i mod 50.000 kr., og samtidig skal brugerne vente i lang tid, før de kan anvende banen. Det er en virkelig ærgerlig situation,” siger Kim Hansen og fortsætter:

”Denne gang prøver vi at udbedre skaderne selv. Banen er så våd på grund af den lange periode med fugtigt vejr, så vi håber på, at med et par dages hårdt arbejde med en håndtromle og en grab, så kan banen blive ok igen.”

På grund af påsken er det uklart præcist, hvornår hærværket har fundet sted, men Solrød Kommune har anmeldt episoden til politiet, og på kommunen håber man på, at borgerne vil være med til at holde lidt øje med boldbanerne i fremtiden.

”Det her hærværk rammer desværre rigtig mange, og selvom vi på ingen måde forventer, at borgerne skal gribe ind, hvis de ser nogen udøve hærværk, så håber vi alligevel på, at vi ved fælles hjælp kan holde øje med banerne og få stoppet hærværket,” siger Kim Hansen.