NyhederNyheder

Kvaliteten på Solrøds folkeskoler er i top

Det går godt på folkeskoleområdet i Solrød Kommune. Det konkluderer ’Kvalitetsrapport 2016-17’ for folkeskoleområdet i Solrød Kommune.

Kvaliteten af undervisningen på de tre skoler i Solrød Kommune er fortsat rigtig god. Folkeskolerne er endda rykket et par pladser op på ranglisten målt på karaktergennemsnittet af de bundne prøver i folkeskolen. Her ligger Solrød nu på en 14. plads mod en 17. plads sidste år, det viser ’Kvalitetsrapporten 2016-2017’, som er udarbejdet af Solrød Kommune i samarbejde med skolerne. 

Rapporten viser, at Havdrup Skoles resultat ligger på landsgennemsnittet med et samlet karaktergennemsnit på 7,1, mens Uglegårdsskolen og Munkekærskolen ligger 0,7 karakterpoint højere end landsgennemsnittet. Målt på elevernes socioøkonomiske forhold præsterer Havdrup Skole lige så godt som forventet, når der kigges på en 3-årig periode, mens Munkekærskolen og Uglegårdskolen præsterer henholdsvis 0,2 point og 0,5 point højere.

Også på trivselsområdet ligger folkeskolerne i Solrød tilfredsstillende. I forhold til de nationale trivselsmålinger ligger Solrød Kommune på et landsgennemsnit, og det resultat er stort set uændret i forhold til sidste år. 

”Vi har i Solrød Kommune besluttet at gennemføre en kvalitetsrapport hvert år, fremfor kun hvert andet år som lovgivningen ellers foreskriver det. Den beslutning har vi taget, fordi vi gerne vil følge udviklingen på vores folkeskoler tæt, og samtidig gør vi aktivt brug af rapportens resultater i dagligdagen ude på vores skoler både i forhold til undervisningen og også i forhold til elevernes trivsel, som er mindst lige så vigtig,” siger Tonny Lauridsen, formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Kvalitetsrapporten for 2016-17 viser også, at der ud fra prognoser er en forventning om, at 95 % af de unge i Solrød Kommune vil få mindst en ungdomsuddannelse. På den måde er det forventningen, at Solrød Kommune vil kunne leve op til den nuværende nationale målsætning.