NyhederNyheder

Diabetikere jubler over motivationsinitiativ i Solrød

Verner Christensen startede i efteråret en støttegruppe op for borgere med diabetes type 2 og deres pårørende. Gruppen har netop afsluttet et godt forløb, og et nyt forløb starter op til januar - der stadig er åbent for tilmeldinger.

Med et stort engagement og en ukuelig lyst til at hjælpe andre startede 65-årige Verner Christensen i september den første motivationsgruppe for diabetesramte op i samarbejde med Diabetesforeningen og Solrød Kommune.

Holdet var fyldt fra starten, og de seneste 12 uger har den stået på træning, madlavning og hyggeligt fællesskab. Undervejs har holdet haft besøg af forskellige fagpersoner, eksempelvis en diabetessygeplejerske og en diætist fra Solrød Kommune, en fodterapeut og en fra medicinalindustrien, som fortalte om blodsukkerapperater. 

Nu har holdet så kunne fejre afslutningen af et vellykket forløb med en hyggelig fælles julefrokost med blandt andet sild, æbleflæsk, leverpostej og risalamande – alt sammen tilberedt på bedste diabetesmanér.

Og drivkraften bag det hele fik både blomster og masser af positive tilbagemeldinger på forløbet, så han var naturligvis glad:

”Det har været en spændende rejse at have denne motivationsgruppe, og det var et rigtig godt hold. Det er næsten vemodigt, at det allerede er slut. Heldigvis starter der en ny gruppe op allerede den 4. januar, hvor der allerede er 12 tilmeldte,” fortæller Verner begejstret.

Også deltagerne taler varmt om det hold, de har fulgt tæt de sidste 12 uger.  

”Det har været et fantastisk forløb med spændende temaer, sjov motion og godt fællesskab. Verner har været meget idérig i hans tilrettelæggelse af forløbet, siger Dorte Dantzer-Knudsen og bakkes op af en anden deltager, Torben Rosenbaum:

”Det har været en fin oplevelse at deltage. Vi har lært noget, det har været hyggeligt hele vejen igennem, og vi har haft det rigtig sjovt og grinet meget,” siger Torben Rosenbaum.

Kommunalt tilbud blev vendepunktet

Lysten til at starte en motivationsgruppe kom ikke ud af den blå luft for Verner Christensen. Han havde selv diabetes og havde længe følt, at det gik ned af bakke med helbredet og sygdommen. Derfor anbefalede hans læge ham at deltage i kommunens såkaldte diabetes-rehabiliteringstilbud. Det er et tilbud til borgere med diabetes type 2, hvor de kan få støtte af fagprofessionelle til en bedre hverdag med diabetes.

Det blev et vigtigt vendepunkt for Verner Christensen, og det gav ham et vigtigt skub i forhold til at ændre på sine kost- og motionsvaner. Forløbet gav ham også fornyet livsenergi og blev startskuddet til, at han nu hjælper andre til at leve bedre med deres diabetes.

”Det er været en stor fornøjelse at følge Verners opstart af motivationsgruppe-konceptet. Verner er på mange måder en éner og lægger en kæmpe energi i det frivillige arbejde. Samarbejdet har været en fornøjelse, og kommunen har støttet op om opstarten med udlån af lokaler, gæsteoplæg og sparring,” fortæller forebyggelse- og sundhedsfremmekonsulent Louise Leilund.

Andre borgere har også ladet sig inspirere af Verner Christensen, og lige nu er en frivillig i samarbejde med kommunen og Lungeforeningen ved at tage første skridt til opstarten af et frivilligt træningsnetværk for borgere med lungesyge i kommunen.

 

Fakta:

Diabetes Motivationsgruppe Solrød

Motivationsgruppen har til formål at vise, at man kan leve et helt normalt liv på trods af sin diabetes 2 ved blot at ændre nogle ganske små ting i hverdagen. Der er fokus på en mere aktiv livsstil, inspiration til sundere mad, og man kan få hjælp til at fastholde de gode vaner. Hver gang er der ca. en times lettere motion, og man laver og spiser dagens ret, imens gruppen hygger og deler erfaringer. Motivationsgruppen er primært for 40+-årige personer med diabetes type 2 samt pårørende.

Næste gruppe starter op torsdag den 4. januar 2018 fra kl.17-20. Gruppen mødes i Solrød Kommunes Genoptræningscenter, Solrød Center 3. Der er kun deltagerbetaling på den mad, som gruppen tilbereder sammen.

Nærmere info fås hos instruktøren Verner Christensen, e-mail: vernerch@mail.dk, telefon: 4068 6151, Facebook: Diabetes Motivationsgruppe Solrød.

Få en bedre hverdag med type 2 diabetes

Solrød Kommune tilbyder et såkaldt diabetes-rehabiliteringsforløb til borgere med diabetes 2, som har behov for støtte til at håndtere deres sygdom bedre i hverdagen.

Forløbet tilrettelægges individuelt og tilpasses i tæt samarbejde mellem deltageren og relevante fagpersoner, hvor de i fællesskab laver en plan og aktiviteter for at opnå en bedre hverdag i forhold til deltagerens behov. Emner i tilbuddet kan være fysisk træning, kostvejledning og håndtering af hverdagen med sygdommen samt evt. hjælp til rygestop. Forløbet kan både bestå af individuelle samtaler og undervisning på hold. Den fysiske træning foregår på hold to gange ugentligt i 10 uger. For at deltage i tilbuddet skal man have en henvisning fra egen læge eller sygehuset.