NyhederNyheder

Solrød Kommune er tilbage på vækstsporet efter finanskrisen

21 kommuner har nu flere fuldtidsjob end i 2008, og blandt dem er Solrød Kommune.

Det går godt på jobområdet i Solrød Kommune. Faktisk så godt, at Solrød Kommune nu er blandt de 21 kommuner ud af landets 98 kommuner, der har flere fuldtidsjob i fjerde kvartal af 2016, end man havde i fjerde kvartal af 2008, hvor beskæftigelsen stadig var historisk høj, lige inden finanskrisen for alvor slog igennem i Danmark. Det viser beregninger fra EStatistik.

Væksten i antal fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere i Solrød Kommune er nemlig steget med 2 pct. fra 2008 til 2016. Samtidig har Solrød Kommune landets femte laveste ledighed på 2,9 procent.

”Vi har et tæt samarbejde med en lang række virksomheder inden for mange forskellige områder – det er både virksomheder, der ligger i Solrød Kommune, i omegnskommunerne og længere væk. På den måde sikrer vi, at så mange borgere som muligt kommer i arbejde,” siger social- og arbejdsmarkedschef Maibritt Kuszon.

Jobcentret i Solrød Kommune har nogle engagerede virksomhedskonsulenter, som dagligt har tæt kontakt med erhvervslivet og derved har et stort kendskab til virksomhederne, deres situation og vilkår, hvilket gør dem godt rustet til at imødekomme virksomhedernes ønsker i forhold til nye medarbejdere.

”Vi er i Solrød Kommune begunstiget med både en attraktiv beliggenhed og en driftig befolkning, men jeg vil ikke undlade at sende roser af sted til de dygtige medarbejdere i Job- og Socialcentret, som jeg ved hver dag gør en stor indsats for kommunens borgere. Derudover har vi som en af de første kommuner i landet valgt at lægge vores erhvervs- og beskæftigelsesindsats sammen for endnu bedre at kunne understøtte virksomhedernes behov for arbejdskraft,” siger Dorte Saabye, direktør i Solrød Kommune.