Fejl i Digital Pladsanvisning er rettet

Der har været en sikkerhedsbrist i it-systemet Digital Pladsanvisning, som 80 kommuner anvender. Fejlen er nu rettet.

DR Nyheder skriver 15. juni, at der har været en sikkerhedsbrist i it-systemet Digital Pladsanvisning, som anvendes af 80 kommuner og herunder også Solrød Kommune. Fejlen er rettet af KMD, som er udbyder af systemet.

Der kendes til et enkeltstående tilfælde af hacking i en anden kommune, hvor en it-kyndig borger har opdaget, at han ved at indsætte en række forprogrammerede scripts ind i samlever-feltet i ”Opskrivning til kommunal plads” har skaffet sig adgang til sammenhængen mellem uvedkommende borgeres navne og deres CPR-numre. Dette er sket ved manuelt at taste CPR-numre ind i systemet.