Solrød Kommune tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer

Nomineringsvideoer vil i fremtiden være forbudt på alle skoler i Solrød Kommune.

Landet over har elever fra 9. klasse produceret såkaldte nomineringsvideoer i forbindelse med deres afgang fra folkeskolen. Mange af nomineringerne er ganske uskyldige, men nogle er også med seksuelle undertoner.

I Solrød Kommune forholder det sig sådan, at der på to ud af tre skoler har været tradition for at lave disse nomineringsvideoer, og på Munkekærskolen har lærerne medvirket i nogle af videoerne.

På Uglegårdsskolen valgte man sidste år at stoppe nomineringsvideoerne, og af samme årsag var Uglegårdsskolen ikke bekendt med, at eleverne på trods af forbuddet valgte at producere en nomineringsvideo i deres fritid, som siden blev delt på Youtube.

På Munkekærskolen besluttede man umiddelbart efter offentliggørelsen af elevernes videoer i juni måned, at det heller ikke her skal være tilladt at lave nomineringsvideoer i fremtiden.

”Vi er i tæt dialog med skolerne, og vi tager sagen meget alvorligt. Selvfølgelig skal der ikke være nogle seksuelle undertoner mellem elever og lærere – det tager vi meget skarpt afstand fra. Vi vil indskærpe over for både ledere, lærere og elever, at vi tager skarpt afstand fra nomineringsvideoer, som i fremtiden vil være forbudt på vores skoler,” siger Charlotte Houlberg, direktør i Solrød Kommune.

Skolelederne har nu fokus på i samarbejde med lærere og elever at sørge for at forhindre, at lignende situationer opstår igen.