Hold hunden i snor – så er du flink af natur

Solrød Kommune deltager i en ny kampagne, der skal minde hundeejerne om, at de skal holde hunden i snor, når de tager ud i naturen.

I Danmark er der en lov, der siger, at hunde skal holdes i snor i naturen. Nogle hundeejere er ikke klar over det, men mange hundeejere ved det godt, men nogle vægter alligevel det firbenede familiemedlems mulighed for at løbe frit omkring højere end reglerne.

Men løse hunde kan være et problem for både naturens dyr og fugle og for andre naturgæster, viser Friluftsrådets undersøgelse af danskernes oplevelse af naturen. Derfor skal kampagnen Flink af natur minde hundeejerne om at holde hunden i snor i naturen - med et glimt og venligt vuf.

”Vi ved, at hunden opfattes som et familiemedlem, som man gerne vil lade udfolde sig og løbe frit omkring. Men vi ved altså også, at mange mennesker føler sig utrygge, når der kommer en fremmed, løs hund og vil hilse på, og det påvirker deres oplevelse af at være i naturen. Derfor skal hunde altid være i snor, sådan er reglerne, og det er der gode grunde til,” siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet.

Det er Friluftsrådet, der står bag kampagnen, men en række organisationer, kommuner og styrelser bakker op om budskabet om at holde hunde i snor i naturen. Vil du læse mere om kampagnen, kan du gå ind på www.flinkafnatur.dk. Solrød Kommune har valgt at deltage i kampagnen, da kommunen får flere henvendelser fra borgere, der føler sig generet af løse hunde, og vi sætter derfor ekstra fokus på dette problem i denne sæson.

Du kan læse mere om regler for hundeluftning på Solrød Kommunes strande her på hjemmesiden.

www.hundeskove.dk kan du finde informationer om lokaliteter, hvor du kan lufte din hund uden snor.