Frivillig succes-café efterlyser flere frivillige

Det succesfulde initiativ Frivilligcaféen inviterer til 1 års fødselsdag og opfordrer endnu flere til at give et nap med.

For et år siden stod 20 frivillige klar til at indtage køkkenet i Solrøds Aktivitets- og Frivilligcenter. De ønskede at drive caféen udelukkende på lyst og vilje til at servere god og nylavet mad til de ældre, der bruger Aktivitets- og Frivilligcentret til daglig.  

Her - et år senere – kan de med stolthed kigge tilbage på året, der gik. Flere frivillige har meldt sig under fanerne, og for nylig begyndte man selv at lave maden helt fra bunden med råvarer fra de nærmeste butikker. 

”Den største løn, jeg har fået af det arbejde her, det er, når gamle Fru. Hansen efter at have spist kommer kravlende med rollatoren og siger; Ihhh tak for mad – det var vel nok lækkert,” siger den frivillige cafébestyrer, Preben Petersen, mens de frivillige nikker genkendende til den betragtning. 

Medmenneskelighed i fokus 

For når man er frivillig hos Frivilligcaféen, så handler det ikke om lønnen, men om noget helt andet.

”Efter jeg blev pensionist, synes jeg, at der manglede noget i mit liv. Det lyder måske mærkeligt, men bare det at have noget stå op til, betyder rigtig meget, og det forsvandt, da jeg gik på pension. Men så hørte jeg om det her. Her har jeg en mødetid og kollegaer, og samtidig har jeg også muligheden for kun at arbejde de timer, jeg kan klare. Og så er vi her alle sammen, fordi vi gider være her, og det gør noget rigtig godt for stemningen,” siger Mette Reimer, der er frivillig i caféen.

Men for at caféen kan lade sig gøre i fremtiden, så kræver det hele tiden frisk energi og nye frivillige kræfter. Derfor søger caféen ekstra hænder, der har lyst til at hjælpe til et par timer om dagen eller måske bare en gang om ugen, et par gange om måneden eller bare over sommeren.

Det er langt fra et krav, at man har lavet mad tidligere, og man behøver heller ikke være god til at jonglere med hverken tallerkener eller glas – man skal blot have lysten og glæden ved at møde op til et fællesskab, hvor man laver og serverer hjemmelavet mad til byens ældre.

Du er meget velkommen til at komme til caféens 1 års fødselsdag mandag den 3. april kl. 12.00. I dagens anledning kan du smage den hjemmelavede mad efterfulgt af kage og kaffe for kun 50 kr. Her har du samtidig mulighed for selv at mærke den gode stemning og få en snak med Preben Petersen eller de andre frivillige. 

Yderligere information: 

Frivillige cafébestyrer Preben Petersen, telefon 21 75 01 31.