Affald, miljø og klimaAffald, miljø og klima

Sortering

Find tips og vejledning til hvordan du gør affaldssortering til en del af din hverdag.

Fremover skal du vænne dig til at sortere dit affald i flere typer, end du gør i dag. Dem kan du læse mere om  længere nede på siden.

Det er lettere for dig at sortere dit affald, hvis du laver et system for hvordan du håndterer affaldet fra det opstår og indtil du bærer det ud til din udendørs beholder.

I slutningen af februar får du udlveret en lille grøn spand til dit madaffald og en sorteringsvejledning, så du kan komme godt i gang. Men vi udleverer ikke spande til de andre typer affald, fordi erfaringer viser, at de fleste helst selv vil finde deres eget system, som passer til deres hjem.

Her er vores gode tips:

  • Hvis du ikke har plads til alle typer affald under køkkenvasken, så overvej, hvor du ellers har plads. Helst i nærheden af hvor affaldet opstår. Du kan for eksempel have en kurv til papir i stuen eller på kontoret, eller en kasse til plast på badeværelset.
  • Du kan spare på pladsen ved at bruge den samme beholder til plast, papir, dåser og glas. Når beholderen er fuld, kan du sortere affaldet direkte op i beholderne udenfor.
  • Beholderne behøver ikke være dyre speciallavede sorteringssystemer. Det kan også bare være poser, kasser, spande, kurve eller skuffer.

Se alle vores bedse tips i folderen "Inspiration til din indendørs affaldssortering".

Ny sortering

Siden er sidst ændret: 14-10-2019 Til top